Вкладати в слухання

Вкладати в слухання

Пастор Карл Генрі Стівенс

Навчіться, як слухати. Людина, яка вкладає своє слухання в послух ініціаціям Божих об’явлень, отримує субстанцію для віри в обставинах диявола, який завжди намагається запрограмувати християнина на свої емоції.

Немає жодного віруючого, котрого сатана не намагається програмувати за допомогою емоційних стимулів. Це не означає, що ви завжди реагуєте емоційно, але все одно ваші емоції реагують у певній формі. Незалежно від того, реагуєте ви зовні чи з внутрішньою запальністю, справа не в цьому. Активність в емоціях, котрі не перебувають під розумом Христа, є реакцією проти Бога.

Та людина ніколи не грішить, що задоволена Христом. Людина, яка живе у страху, очевидно не задоволена Богом, тому що вона ніколи не жила б у страху, якби буда задоволена Божою любов’ю; бо чого боятися в любові (1Ів.0418)? Люди роблять те, що роблять, у тому, ким вони є, через те, чого їм не вистачає в Тому, Ким Він є. Вони вимушені жити в наслідках того, чого їм не вистачає в тому, що Він зробив, намагаючись замінити щось, що вони можуть зробити, і втратити благодать, дану через те, що Він робить. А що робить Христос? Він постійно живе, щоб заступитися за нас (Рим.0834), і буде вірний у своєму виконанні, щоб виконати те, що Він вимагає від нас.

Не бути забудько слухачем (Як.0125) означає, що ми підкорюємось Духові в Слові, не просто визнаючи його зміст, але тим, що живемо в його житті та є його результатом.


Print   Email