Говорити правду в любові

Говорити правду в любові

Пастор Карл Генрі Стівенс

Ми можемо говорити багато речей, які звучать правдиво, але насправді такими не є. Просто тому, що деякі слова містять перевірений факт та точні дані, не визначає їх правдою, особливо стосовно Божого Слова.

Найбільш чудова річ щодо Бога міститься в Першому посланні Івана 0408: "Бог є любов". Все, що Він говорить, промовляється в межах Його власного характеру. Любов - це не емоція; любов - це Особа. Правда також не є розумінням; це Особа. Коли те, що я говорю, перестає передавати особистість Бога, Який є любов, тоді те, що я кажу, перестає бути правдою.

Як швидко ми відстоюємо правду, коли нам кидають виклик. Найчастіше наша позиція стосується невпевненості та самозахисту, а не правди. Ісус Христос стояв за правду, коли дозволив розгніваній юрбі розіп'яти Його і висловив характер Його власного життя: "Отче, відпусти їм, бо не знають, що чинять вони" (Лк.2334). Християни занадто швидко кидаються один на одного в питаннях доктрини. Навіть якби вони могли довести, що мали рацію, вони були б неправі через відсутність любові. Не існує правди окремо від характеру і сутності Бога, а Бог є любов.

В Посланні до Ефесян 0414-15 Павло дає нам вказівки, щоб ми уникали зведення: "щоб більш не були ми малолітками". Духовні діти створюють проблеми, через які багато хто мають перешкоди і розгублюються. Духовні дорослі "в усьому зростають в Нього, а Він Голова, Христос".


Print   Email