Нехай ваших слів буде мало

Нехай ваших слів буде мало

Пастор Карл Генрі Стівенс

Наших слів на землі, про кожну тему, має бути дуже, дуже мало! Давайте уважно вивчимо Біблійний погляд на те, як правильно оцінювати ситуації.

Друге послання до Коринтян 0305, згідно з перекладом Кеннета Вуеста (Kenneth Wuest), говорить: "Не те, що ми самі по собі компетентні, щоб оцінити що-небудь..." Цей принцип можна застосувати до всіх нас, оскільки всі ми підпадаємо під категорію некомпетентності (недостатності), тому що ми грішники. Ми винні перед Богом, але якщо наше "серце нас винуватить, то Бог більший від нашого серця" (1Ів.0320). Наша провина не є тією проблемою, що заважає нам правильно оцінювати ситуації. Справжня проблема полягає у відсутності у нас компетентності.

Боже Слово чітко звеличує цю правду; всередині людини не існує критеріїв, щоб правильно оцінити будь-що. У своєму природному стані людина мислить скоріше суб’єктивно, а не об’єктивно. Занадто багато людей говорять із власних обмежених ресурсів, використовуючи пусті слова, що не походять з розуму Ісуса Христа. Замість того, щоб дозволити, щоб їхніх слів на землі було мало, багато людей вільно висловлюють свої думки, не думаючи "з Богом" стосовно деталей життя. Щоразу як людина говорить зі своїх людських ресурсів, це не Біблійно, тому що це не Божественне забезпечення. Тому вона говорить пусті слова. До пустих слів належать усі слова, що походять від нашої системи відліку в Адамі. "Тому то нехай нечисленними будуть слова твої!" (Еккл.0501)


Print   Email