Чи вам колись здавалось, наче Бог противиться вам?

Карл Генрі Стівенс

"Чи ви думаєте, що даремно Писання говорить: Жадає аж до заздрості дух, що в нас пробуває? Та ще більшу благодать дає, через що й промовляє: Бог противиться гордим, а смиренним дає благодать" (Як.0405-06). Колись задумувались над тим, що мається на увазі в цьому вірші?

Я зачитаю вам це в грецькому оригіналі. І ось, що тут говориться. "Чи ви думаєте, що Писання говорить даремно, коли говорить, що Святий Дух, що пробуває в вас у постійному проживанні. Чи ви думаєте, що Він не відпочиває?" Це зовсім відрізняється від того, що тут написано, чи не так? Але це те, що воно означає. Тут говориться, що Святий Дух, що пробуває в вас на постійній основі, відпочиває. В значенні, що Він не жадає до заздрості. Він відпочиває. І Він відпочиває як постійний мешканець в вашій душі та в моїй душі на постійному проживанні, з тих пір як запечатав нас до дня викуплення. Далі. Для того, щоб відпочивати в місці, де Він відпочиває, Він дасть більшу благодать.

Далі говориться, що Бог буде противитись гордим. Чи вам колись здавалось, наче Бог противиться вам? Ось ваша відповідь. Якщо вам колись здавалось, що Бог вам противиться, то скоріш за все, так і було. Бог противиться гордим. Ви колись цікавились, чому є часи, коли ви не можете отримати більше благодаті? Тому що ви прагнете, щоб Бог відповів на вашу молитву на ваших умовах, а не відповідно до Божої волі. І якщо я не отримую всю благодать, якої потребую, незважаючи на те, якою є ситуація, в цей момент, це тому що я гордий. Я вигадую різні причини, але немає жодної іншої особи, якій би Бог противився, коли в вона до Нього звернулася.


Print   Email