Життя Ісуса Христа походить від Отця

Життя Ісуса Христа походить від Отця

Пастор Карл Генрі Стівенс

На відміну від думок та логічних припущень більшості ліберальних теологів, Ісус Христос не мав особистості, як ми. Він володів людською природою, але Його особистість походила від Отця.

Уважно розгляньте джерело всього, що робив Ісус Христос. З Євангелій ясно видно, що Ісус жив з ціллю прославлення свого Небесного Отця, а не для того, щоб догоджати Собі.

Він був найунікальнішою людиною у Всесвіті, тому що жив у гіпостатичному союзі – з’єднанні Бога і людини в безгрішному стані - водночас володіючи як людською природою, так і вільною волею. Задумом втілення Ісуса Христа у тілесній формі було, звичайно, бути нашою заміною, але Він також прийшов, щоб ототожнитись з нашим болем і стражданнями та перенести спокуси, спільні для всіх. Хоча Він ніколи не грішив, Він розуміє нашу слабкість.

Як людина, Ісус позбавив себе Божої репутації та сили, і продемонстрував особисто нам життя, яке черпало все від Отця, і нічого від себе. Христос виявив природу і характер Божої сутності через Свою людськість, а не через Свою божественність. "Я нічого не можу робити Сам від Себе. Як Я чую, суджу, і Мій суд справедливий, не шукаю бо волі Своєї, але волі Отця, що послав Мене" (Ів.0530).


Print   Email