Будинок душі

Будинок душі

Пастор Карл Генрі Стівенс

Людська душа - це сховище Божого Слова. Коли людина вивчає і слухає Боже Слово уважно і з відгуком віри, воно осідає в її душі. Якщо вона продовжить цей процес, приймаючи слово лінія на лінію (Іс.2810, в оригіналі) і дозволяючи Духу робити взаємозв’язки та організовувати повну Божу раду (Дії2027, в оригіналі), вона створить чудову структуру душі.

"Дім будується (вправною та побожною) мудрістю, і розумом (розумінням) ставиться міцно (встановлюється на міцній та добрій основі). А через пізнання кімнати наповнюються усіляким маєтком (багатством) цінним та приємним" (Пр.2403-04, розширений переклад).

Подібно до того, як власнику матеріального будинку потрібно періодично робити ремонт, так і віруючий повинен постійно реконструювати будинок своєї душі. Слово входить у його душу, будуючи та прикрашаючи резиденцію Божого Духа. Далі потрібно продовжувати приймати Слово і вважати на нього, щоб зберегти якість цієї структури. Інакше душа повільно стане житлом для світової системи мислення. "Не стосуйтесь (уподібнюйтесь) до віку цього, але перемініться відновою вашого розуму" (Рим.1202, розширений переклад).

Щоб подолати проникнення світу та нівечення його душевного будинку, віруючий повинен оновлювати свій процес мислення. "Щоб відкинути, за першим поступованням, старого чоловіка… та відновлятися духом вашого розуму, і зодягнутися в нового чоловіка, створеного за Богом у справедливості й святості правди" (Еф.0422-24).


Print   Email