Божа досконалість

Божа досконалість

Розмірковуючи про досконалість, це може здатися недосяжною думкою. Засліплені нашими недосконалостями, ми не наважуємось наблизитися до святої досконалості.

Христос створив шлях; Його досконале тіло було зламане на хресті, щоб задовольнити наші найглибші потреби. Досконале життя - це життя, яке зміцнює слабких, живить сильних, збирає вигнанців та підтримує невпевнених; це наш Бог. Його рясне життя годує нашу неміч, і ми стаємо подібними до Нього. Давайте їсти часто.

Чути голос благодаті, що говорить з вами в любові, дозволяти йому показати вам правду вашої цінності та призначення, це розширить ваші маленькі світи, виявляючи Його велич. Голос шепоче: "Ти безцінний, прощений, прийнятий і люблений в цілковитому прийнятті; немає такого, як ти".

Це, можливо, не такий спосіб, в який з нами звикло говорять. Ми можемо бути вкорінені вимогами та очікуваннями, які мотивують наші дії та інтерпретують нашу цінність. Життя має спосіб знецінювати те, що Бог сказав і зробив. Ми знецінюємо благодать, забуваючи, чим вона є насправді і ким ми є насправді завдяки ній. Особисте тлумачення того, що Бог сказав про нас, на основі фактів чи досвіду робить нас меншими. Часто наш досвід бере верх над нашою позицією, яку нам надала правда. Благодать діє в зовсім іншій сфері, і ця сфера – це досконалість. Благодать заявляє про ваш потенціал і позицію у Христі такими, якими ви є зараз, незалежно від того, що сталося чи не сталося. Благодать бачить вас повністю завершеними у Його досконалості.

Лише словами не можна сформулювати, обчислити або навіть продемонструвати чудове натхнене життя Христа. Благодать не можна вмістити у визначення. Центром благодаті є Христос, і існує незліченна кількість вічних проявів Божої доброти. Цей вірш є загальним уявленням Божого серця: "Господь зубожує та збагачує, понижує Він та звеличує. Піднімає нужденного з пороху, [і] підносить убогого зо смітників, щоб [їх] посадити з вельможами й престол слави їм дать на спадщину, бо [це] Господні основи землі, і на них Він поставив вселенну" (1Сам.0207-08).

Ми - цей жебрак на купі попелу, зображений тут. Ми можемо цього ще не усвідомлювати, але ми не підлягаємо вправленню; ми бідні і потребуємо Його величі до нас. Це благодать. В економіці благодаті немає тих, кого викидають, та нічого не вартих; благодать дарує щедру гідність і любов найбільш незаслуговуючим. Наша цінність як Божих дітей не може бути вирахувана в людських стандартах; ми понад дорогоцінного, безцінні, тому що ми Божа власність. Нам обіцяно Божественний спадок Його слави. Він підносить того, кому нічого запропонувати, і просто кидається до підніжжя хреста і каже: "Господи, згадай мене". Ісус відповідає: "Так, згадаю". Благодать заявляє, що наша цінність закорінена в Христі, Який живе в нас. Він формує алмази з попелу. Він робить щось прекрасне з нічого.

Нехай Бог відкриє нам очі на неспроможність нашого людського стану. Він обіцяє вилити Свого Духа на розкаяних і покірливих. Найбільша слава дістається тому, хто найбільше не заслуговує, але приймає її. Краса життя Христа проливатиметься через вас, створюючи надприродну хвилю, яка подарує невимовну радість і мир втомленим і пригніченим. Його благодать є прекрасним і славним зціленням для всіх, хто має спільність в ній.

На цих сторінках вийдіть за межі визначення цього слова "благодать", яке ви, можливо, завчили, і ввійдіть в поклоніння Особі благодаті. Нехай Він говорить до внутрішньої людини і розкриває Свій спектр благодаті, щоб показати вам Його таємницю побожності - Божу досконалість, що щедро зійшла на нас завдяки Його безумовній любові.

Пастор Джейсон Мур.  Передмова до книги "Спектри благодаті"

Print   Email