Налаштування благодаті

Налаштування благодаті

Налаштування благодаті схожі на духовні рефлекси. Наш відгук виявляє Боже серце. Досконалість протікає через недосконалість, і Бог отримує славу від Свого творіння.

Життєві питання складніші за наші ідеали. З мудрістю приходить точне мислення. Ми Божественні реалісти, врівноважені очікуванням віри. Здатність пристосовуватися і гнучкість змушують нас бачити найкраще від Бога в людях. Любов - це фільтр, який допомагає нам не думати зле. Чи благодать довірлива? Чи вона сліпа до реальності? Ми говорили про те, що благодать вірить у найкраще; чи вона ігнорує факти та досвід? Благодать досконала і повинна брати свої знання з досконалого джерела. Спочатку знання має пройти через хрест, перш ніж воно буде прийняте благодаттю. Хрест дає нам Божу точку зору і відкриває вічну загальну картину, яка виходить далеко за межі бачення та розуміння. Тому благодать нічого не знає, що хрест не відкриє. Це неможливо зрозуміти природному розуму. Ось чому ми постійно налаштовуємось на те, як думає Бог; Він заплатив за наші гріхи - минулі, теперішні та майбутні - тому сьогодні ми знаємо себе та інших через Христа. Ніякі інші знання не є вагомими.

Налаштування благодаті відбувається спочатку в серці, потім у розумі. Далі йде зовнішня дія. Христос став усім, щоб досягти і викупити всіх; Він був Тим, Хто мав кінцеве налаштування благодаті. Ми приймаємо Його життя, і наше серце стає новим, а потім наш розум оновлюється. Тепер наші дії відображають оновлення.

Ми постійно налаштовуємось, щоб не вгашати виявлення Духа щодо людини. Гнучкість - рідкісний дар. Гнучкість приходить через те, що я "розп'ятий з Христом. І живу вже не я, а Христос проживає в мені" (Гал.0219-20). Ця остаточна капітуляція змушує нас перейти від перспективи результату до того, що Бог робить зараз. Легко пропустити "зараз" і дивитися на кінцевий результат, але Бог зацікавлений у процесі. Якщо бути негнучким, це може закрити дух людини та знищити її здібності. Прийняття благодатного образу мислення призводить до того, що ми співзвучні з Божим серцем по відношенню до нас та інших. Бог завжди досягає, любить і притягує людей до Свого життя. Ця духовна інтуїція викликає податливість і служіння в будь-якій ситуації. Боже пролите життя - це відповідь на все це.

Налаштування благодаті мають вирішальне значення, щоб мати зустріч реальності з Богом і побачити, що таке - Його послання на той час. Давайте втишимось і дозволимо Йому повернути нас до місця досконалості, де ми відучимось від природного і побачимо надприродне очима свого серця.

Бог хоче, щоб Його природа і характер були діяльними в нас. Більше ніж знання, ми носимо активну віру та міцні переконання. Він хоче вкласти Своє залізо в нас, щоб ми могли витримати, щоб побачити виповнення обітниці. Спокуса - здатися на порозі перемоги. Легалізму не місце в благодаті; Бог не зацікавлений у тому найкращому, що може запропонувати людина. Наше постмодерністське мислення обдурює нас, щоб намагатись допомогти Богові та зробити людей підзвітними перед нашими планами та шляхами. Благодать служить любов’ю і підтверджує Божу праведність. Правда ніколи не скомпрометована в цій благодаті; налаштування - лише в застосуванні. Благодать - це безмірна Божа доброзичливість.

Мислення в благодаті змушує нас мати Божественну точку зору; якщо бачити перемогу до того, як вона відбудеться, це призведе до відпочинку під тиском. Це місце переваги. Будування характеру відбувається, коли ми поміщені в ситуації, які поза нашим контролем. Часто нас застають зненацька і виводять з рівноваги, можливо, це новина від лікаря або невдала спроба при хорошій можливості, або хтось не реагує так, як ми очікували. Бог кличе нас до Себе; Він поділиться Його досконалою вірністю; Той, Хто живе поза часом, дивлячись з вічності, бачить все як завершене і цілісне. Він буде вірний Своїй волі, незважаючи на наші плани. Коли ми захоплені у Його присутності, Христос здивує нас Своєю добротою.

Пастор Джейсон Мур.  Розділ 7 книги "Спектри благодаті"

Print   Email