Благодать визволяє

Благодать визволяє

Ісус вивільняв благодатне серце Отця кожного разу, коли Він говорив. Він прорізав релігійну пастку і відкрив вічну правду.

Наприклад, жінка в Євангелії від Івана була спіймана в перелюбі; вона була неправа та винна, і фарисеї із задоволенням викривали її падіння. Фарисеї знали Закон Мойсея; вони були майстрами в ньому. Легалізм любить карати людей. З цієї історії ми можемо зробити висновок, що фарисеї хотіли піймати Ісуса в пастку, і почуватися та виглядати вищими. Ісус малював лінії на піску і писав на землі. Це єдиний раз, коли ми читаємо, що Ісус писав. Що Він написав? Це велике питання. Безумовно, Він думав про вплив дії благодаті в житті кожного із задіяних. Лезо мудрості вийшло з уст Ісуса. Він викрив проблему царства в ситуації. Це було щось далеко за межами поведінки гріха; це було питання серця. Слова Ісуса чіпляли за живе і викрили пастку такими словами: "Хто з вас без гріха, нехай перший на неї той каменем кине" (Ів.0807). Пронизування їхнього сумління вирішило справу. Від найстаршого до наймолодшого, кожен винний вимушений був піти геть. Ісус зміг представити служіння благодаті через Своє примирення та зцілення: "Не засуджую й Я тебе. Іди собі, але більш не гріши" (Ів.0811).

Закон має лезо, щоб розкривати провину, але не має здатності примирювати у зціленні. Це дає знання без можливості застосування. Це великий виклик для людства; ми всі засуджені та винні, потребуємо Спасителя. Але благодать і милість відсікають сором і страх, щоб дозволити любові виробити зміни. Божа любов, в правді, прорізала амбіції та релігійність, щоб вивільнити вічне життя і трансформацію.

Жінка, спіймана в перелюбі, переживала багато внутрішнього потрясіння і болю через свій грішний спосіб життя. Ми можемо лише здогадуватися, що вона була у нестямі, коли Ісус не засудив її, але їй було доручено: "Іди, але більш не гріши" (Ів.0811). Благодать зцілює і навчає нас, щоб ми не хотіли повертатися назад до того, що спочатку і спричинило заподіяні самому собі нещастя та душевний біль.

Як правило, ми намагаємось уникнути болю будь-якою ціною. Однак біль може мати певну ціль у Божому плані. Де є біль, там є життя. Нерви кричать, наприклад, якщо ми вдаряємось пальцем ноги або вдаряємо по пальцю руки, це звертає увагу організму, щоб попіклуватись про пошкоджену ділянку. Існує повний спектр болів, таких як емоційний біль разом з психологічним. Розчарування, не поміщені на належне їм місце, можуть стати головним джерелом цих болів, викликаючи почуття оніміння та зневіри. Ці болі прив’язані до ушкодженого серця і розуму, з якими неправильно повелися. У багатьох є таємний біль, який мотивує певні дії, намагаючись отримати прийняття та/або оплату за минулі помилки. В благодаті ми бачимо речі за планом Господаря і відпочиваємо в Його досконалій турботі.

Те, як ми інтерпретуємо біль, - це різниця між здоров’ям або нещастям. Однозначно, Божий план полягає у використанні криз для формування нашої долі. За звичайних обставин ми можемо не звернути уваги або не бути мотивованими зробити крок. Іноді є місце болю. Наша реакція на біль виведе нас на новий рівень з Богом. "Глибша смерть" забезпечить точне мислення та приклад для наслідування, тому що шлаки були видалені. Надмірний багаж розвантажений. Ми, звичайно, не молимося за біль, але він не повинен бути чимось нам незнайомим. Відгукуючись на Бога, ми не будемо жити в запереченні, відстороненості чи зневірі. Він веде нас через Свій головний план. Ми не покликані розуміти все; нас просять вірити, і коли ми віримо в те, Ким Він є, ми вчимося слідувати, а не боротися з Ним.

Божественний фільтр допоможе нам інтерпретувати Божий план у стражданнях. Наш фільтр - це те, через що проходить інформація, перш ніж ми дозволимо розуму якийсь час роздумувати над нею. Ми повинні охороняти це дуже дорогоцінне місце. Божі обітниці зберігають об’єктну благодать нашим порадником. Іноді шлях ясний і очевидний, а іноді - ні. Часто наші емоції передають нам повідомлення, яке спонукає до паніки, але паніка робить нас накрученими, тому що вона насичена страхом. Ми не можемо прорватися і побачити справжню причину невидимих обставин. Під час травми ми відчуваємо, ніби нас зламали, і ми робимо відчай своїм супутником. Але Бог призначив біль бути тим, що будує, а не руйнує. Я чув, як хворі на рак кажуть: "Я маю рак, але рак не володіє мною". Вони не можуть змінити обставини, але можуть змінити реакцію на них. Віра породжує надію, в яку нас вводить. Боже світло входить і просвічує через зламане та упокорене серце і спектри благодаті забарвлюють ситуацію. Краса Бога стає видима через скрушене серце, плоть вже не заважає, і ми бачимо проблиск Божої слави.

Поки ми не втишимось і не заглушимо шум нашої душі, ми не побачимо Ісуса. Мало хто обирає шлях, який веде до розуміння Його на іншому рівні. Ісус сказав: "Шукайте Господа, доки можна знайти Його" (Іс.5506). Будуть випадки, коли ніщо не матиме сенсу, коли все у вашому серці верх ногами. Втрата близької людини це шок, який розкручує вас так швидко, що ви не знаєте, в яку сторону рухаєтесь. Саме в ці часи Бог чекає, щоб бути благодатним. Його очі дивляться на вас, небесний Отець з розпростертими обіймами. Подивіться на Нього, тому що саме звідси приходить ваша допомога. Він біжить, щоб обійняти вас. Впадіть Йому в обійми і дозвольте Йому любити вас. Нам не потрібно намагатися бути сильними; ми можемо бути слабкими і дозволити Його силі панувати.

Благодать має дивовижну трудову етику. Старанність благодаті робить набагато більше, ніж те, що ми могли колись виробити за мільйон життів. Благодать змінює нашу мотивацію з мотивації дефіциту, коли ми керовані боргом, який потрібно сплатити. На відміну від цього, благодать знову і знову виявляє, що Бог за нас, і Він навчає нас чомусь вічному. Ця переміна в мисленні вимагає смирення і справжнього підкорення, щоб відвернути погляд від себе і шукати Христа. Цей контраст від страху до віри, від тривоги до терпіння може не бути досконалим чи без вагань, але ми починаємо пізнавати Христа. Ми вчимось говорити НІ своїм емоціям і думати з Богом. Ситуації перестають стосуватися нас і починають стосуватися Христа та Його вічного плану.

Горді та сильні не бачать потреби в благодаті. Вони думають, що їхні благословіння комфорту та легкості отримані власними силами. Можна сказати, що Бог винагороджує невіруючою логістичною благодаттю. Віруючий знає, що ВСЕ завдяки благодаті. Секрет у знанні того, що все у нашому житті є подарунком - навіть речі чи люди, які нам не до душі. Коли наші зони комфорту захитані, благодать просувається крізь завісу невіри та апатії.

Я пам’ятаю, коли хворий на рак дізнався, що йому залишилося жити шість тижнів через дуже агресивну лейкемію. Він почав думати про весь час, який він даремно витратив у своєму житті, і шкодував про те, як прожив своє життя. Він був жорстким до себе, і ситуація, здавалося, розривала його на шматки. Говорячи Божі обіцянки один одному і нам самим, ми виявляємо цінність моментів В надзвичайній силі благодаті. Те, що Бог може зробити за одну мить, людина не може зробити за все життя. Ми помолились разом, і він почав дивитися вперед і прийняв свою реальність; Він прийняв Божу благодать на своє минуле, своє сьогодення та своє майбутнє. Він дозволив Богові любити його за всі ті речі, які він не міг контролювати. Він став дуже відважним у своїй вірі в останні тижні свого життя. Він ділився Своєю вірою з усіма, з ким стикався, і було очевидно, що благодать звільнила його від будь-якої форми неволі чи жалкування. Я побачив, як у життя цієї людини прийшла пристрасть; він тримався Ісуса і отримав повне прощення. Я думаю про ще одного чоловіка, який був пастором протягом багатьох років, і його діабет забрав зір і врешті-решт посіяв хаосу в його життєво важливих органах. Під час його останніх тижнів перебування в хоспісі я побачив вогонь, який не можливо загасити. Він був готовий побачити Ісуса. Йому не подобалась його ситуація, але він дозволяв Христу любити його в його немічі. Тому він міг хвалитися в ній.

Пастор Джейсон Мур.  Розділ 7 книги "Спектри благодаті"

Print   Email