Він покохає тебе

Він покохає тебе

Страх так часто стає засобом перешкоди повідомленню правди. Як часто ми не бажали говорити від імені правди, навіть якщо вона ставала "як вогонь той палючий, замкнений" у наших душах (Єр.2009).

Апостол Павло доручив молодому Тимофію проповідувати Боже Слово вчасно-невчасно, докоряти, забороняти, переконувати з терпеливістю та з наукою (2Тим.0402). Докір і заборона часто є Божими засобами від багатьох життєвих ситуацій. В Книзі Приповістей 0908 сказано: "Не дорікай пересмішникові, щоб тебе не зненавидів він, викартай мудрого й він покохає тебе". Уявіть собі, мудрі ніколи не образяться, навіть коли Боже слово різко докоряє їм. Вони усвідомлюють, що на кону їхні інтереси. Вони не реагують в гіркоті тілесної людини, але відгукуються розумом Христа. Вони люблять Божий закон і ніщо їх не ображає (Пс.119165). Псалміст сказав: "Як праведний вразить мене, то це милість, а докорить мені, це олива на голову, її не відкине моя голова…" (Пс.14105).

Навіть коли Боже слово стає молотом (Єр.2329) у руці праведних, воно служить засобом доброти для тих, хто може прийняти його правду. Коли ми докоряємо або отримуємо докори, пам’ятайте, що "золота сережка й оздоба зо щирого золота це мудрий картач для уважного уха" (Пр.2512).

Пастор Карл Генрі Стівенс

Print   Email