Велике визволення

Велике визволення

Пастор Карл Генрі Стівенс

В особі пророка Михея ми маємо образ людини в жахливій ситуації: душа сильно побита і в синцях, вклинений на дно ями (1Цар.2224-27), його одяг порваний і брудний, спирається на стіну, бо не може стояти.

У жахливій ямі, своїх власних рук, він здається безпорадним, оскільки його вороги оточують його і добряче глузують з нього.

Але Михей дізнався, як бути визволеним за найгірших обставин. Опинившись на тому місці, він не звинувачував свого ворога. Він не дивився на власні недоліки і не борсався у невдачі. Михей підвів підсумок свого скрутного становища, швидко погодився зі своїм супротивником, визнав свій гріх, прийняв негайний наслідок і став речником праведності, проголошуючи темряві Боже світло.

Прийміть і обдумайте самі Божу роботу. Коли ми опиняємось у темряві, у нас виникає спокуса створити власне світло. Результат? "Ви будете в муках лежати!" (Іс.5011). Але Господь говорить: "Почуйте Мене, хто женеться за правдою, хто пошукує Господа! Погляньте на скелю, з якої ви витесані, і на каменоломню, з якої ви видовбані" (Іс.5101). Бог прагне показати нам це велике визволення.


Print   Email