Ставити Боже серце не на те місце

Ставити Боже серце не на те місце

Пастор Карл Генрі Стівенс

Не ставте себе не на те місце. Бог не потребує актів самовільності, щоб довести цілісність вашої віри. Багато людей ставлять себе в таку позицію, що вони ставлять не на те місце Боже серце в плані. Не вибирайте свій спосіб поведінки таким чином, який найкраще відображатиме ваші духовні здібності.

Не завжди потреба сприяє плану. Ізраїль потребував Іллю, і все ж Божий план передбачав, щоб він на рік пішов до дому вдови Сарепти (1Цар.1709). Якби він обрав місце очевидної потреби відповідно до думки інших та того, що бачив, він би вилучив себе з Божого плану.

Після того, як Юда поцілував Ісуса Христа в його зраді (Лк.2247-48), помста Петра, здавалося б, була ревним актом захисту (Лк.2250; Ів.1810), і все-таки це віддалило його від серця Бога. Його метою вдарити слугу було звільнення Христа, тим самим усуваючи Його з плану Отця. Ісус торкнувся вуха того чоловіка і зцілив його (Лк.2251).

Три єврейські хлопці могли вибрати піти на компроміс із царем, сподіваючись, що його думка з часом зміниться (Дан.03). Багато людей залишаються в місці компромісу, щоб вони могли бути використані Богом, але насправді вони втрачають силу переконуючого життя, коли вони не слухаються Бога, коли Він покликав їх до іншого місця. Вони ніколи не втрачають свого спасіння, але вони втрачають пересвідчення сили виражати життя відкуплення.


Print   Email