Вимагати виправлення

Вимагати виправлення

Пастор Карл Генрі Стівенс

Коли хтось має власні бажання в благодаті, він, можливо, бере право, яке звільнить його від Божого плану. Благодать не поширюється на те, щоб ми могли з власної волі піти проти Божого плану. Благодать - це достатність спілкування з Особою в межах плану.

Бог має багато методів благодаті; тоді як людина має багато маніпулятивних рухів, щоб уникнути методу. Життєво важливо прийняти Божий метод благодаті як правду відповіді у нашому житті. Приклад можна знайти у 5-му розділі Другої книги Царів. Нааман розлютився на Божий метод благодаті. Коли Єлисей сказав йому сім разів омитися в Йордані, Нааман обурився. Він заздалегідь уявив собі метод, який він бажав, щоб Бог використав. Коли Бог не вибрав доповнити його власне бажання, Нааман відреагував.

У Божому методі благодаті задіяне очищення. Наше сумління звільнене від докладання зусиль людської відповідальності. Ми покладаємо свої турботи на Того, Хто здатний задовольнити нашу потребу в благодаті. Отже, ситуація не може нічого вимагати від нас, і ми також не можемо вимагати певних результатів з будь-якої ситуації. Натомість благодать панує і змушує ситуацію наповнюватися благодаттю, тому що ми зробили себе доступними благодаті, без претензій. Річ не в тому, як ситуація має змінитися, але в тому, як я змінююся, коли дивлюся на Того, Хто має незмінне життя. Я не закликаю до виправлення відповідно до моїх бажань, але я живу в об’явленні, що Христос може виражати Життя, яке відроджує, з точки зору Його бажань.


Print   Email