Вірте в Слово

Вірте в Слово

Пастор Карл Генрі Стівенс

Віра ніколи не повинна бути у самій вірі; вона завжди залежить від об’єкта, тобто Божого Слова. Сюди входять принципи, обітниці та забезпечення на любов, зцілення, пробачення та відновлення. Ми просто маємо вірити Божому Слову. Цей наголос є об’єктом нашої віри.

Давайте подивимось на чоловіка біля купальні Віфесди в 5-му розділі Євангелії від Івана, "що тридцять і вісім років був недужим". Ісус побачив його і запитав: "Хочеш бути здоровим?" Чоловік відповів: "Пане, я не маю людини, щоб вона, як порушено воду, до купальні всадила мене" (Ів.0507). Тоді Ісус наказав йому взяти своє ложе і піти. Цей чоловік не знав Ісуса чи Ким Він був, але він вчинив відповідно до сказаного. Він поклав надію на слово, сказане Ісусом, а не на власну віру. Він просто виконав те, що йому було наказано згідно зі Словом.

Також є жінка з 7-му розділі Євангелії від Луки, яка обмила Ісусові ноги своїми сльозами. Ісус сказав, що її віра спасла її (Лк.0750). Слова, сказані Ісусом, зробили її здоровою. Вона повірила, але об’єкт її віри виконав зцілення як не заслужений результат довіри до Нього. Вірити нічого не означає, якщо Ісус Христос не є об’єктом.


Print   Email