Поклик до навчання

Поклик до навчання

Пастор Карл Генрі Стівенс

Сьогодні є нагальна потреба в тренованих християнських робітниках. На жаль, дуже мало тих, хто воліє заплатити ціну за спорядження себе належним чином, щоб вони були ефективними на місійному полі.

"Тоді Він казав Своїм учням: Жниво справді велике, та робітників мало" (Мт.0937). Господь обіцяє багатий урожай; проте Він говорить нам, що робітників буде небагато. О, якби християни могли вловити серцебиття цього вірша. Є багато людей, які відгукнуться на Євангеліє, але завжди буде бракувати робітників, які б пішли до них і поділились Доброю звісткою.

"Привчай юнака до дороги його, і він, як постаріється, не уступиться з неї" (Пр.2206). Слово "привчай" (євр. chanak) означає "ініціювати дисципліну (навчання) і вибирати вузький шлях". Мойсей вибрав вузький шлях, коли захотів "краще страждати з народом Божим, аніж мати дочасну гріховну потіху" (Євр.1124-25). Бог покликав його бути тренованим, навченим (Вих.03). Ісая прийняв свій заклик до навчання, коли почув голос Трійці, що говорив: "Кого Я пошлю, і хто піде для Нас?" Ісая сказав: "Ось я, пошли Ти мене" (Іс.0608). Він відчув нагальність місії свого Небесного Отця. Нехай усі віруючі постійно моляться до "Господаря жнива, щоб на жниво Своє Він робітників вислав" (Мт.0938).


Print   Email