Знання в дії

Знання в дії

Пастор Карл Генрі Стівенс

У Слові нам наказано купити мудрість. "Купи собі й не продавай правду, мудрість, і картання та розум" (Пр.2323). Вона дорожча за перли (Пр.0315), і блаженний той, хто її знаходить (Пр.0313).

Але є так багато християн, які ніколи не живуть в мудрості. Вони мають знання, але ніколи не виконують їх у своєму повсякденному житті. Розмовами про знання цілими днями нічого не досягти - воно має бути пересвідчене.

Мудрість завжди виконує те, у що вірить. Ми можемо сказати, що віримо в молитву, але якщо ми не молимось, ми не маємо мудрості молитви. Якщо ми говоримо, що віримо в Божу обітницю подбати про наше життя, але не живемо в мирі, то ми не пересвідчуємо мудрості. "А з Нього ви в Христі Ісусі, що став нам мудрістю від Бога" (1Кор.0130). Бог не просто говорив Своє Слово, але воно стало знанням у дії. Любов завжди починається зі ставлення, яке розкривається в дії.

Є нагороди для людей, які бояться Його і виконують мудрість. "Бо мною помножаться дні твої, і додадуть тобі років життя" (Пр.0911). Мудра людина живе довше, щасливіше і понад свої природні можливості. А також: "Хто з мудрими ходить, той мудрим стає" (Пр.1320).


Print   Email