Шануйте Слово

Шануйте Слово

Єрихон був першим містом у Ханаанському краї - землі, яку Бог пообіцяв Ізраїлю. Бог сказав: "Єрихон - це Моє місто -нічого не торкайтеся в Єрихоні. Срібло, золото, мідь та залізо потрібно вивезти з Єрихону і покласти до скарбниці Господа" (І.Н.0619).

Ахан торкнувся того, що Бог відділив, і все, що стосувалося його, було знищено. Його дружину, сім’ю, худобу та майно закидали камінням і спалили вогнем.

Єрихон належав Богу. Все місто було спалене вогнем, що говорить про суд. Крім того, Ісус Навин попередив, що той, хто відбудує Єрихон, заплатить своїм первістком! Ізраїль міг мати будь-яке інше місто в Ханаані. Вони могли вільно виганяти ворогів і жити там спокійно, що вони робили сорок років.

Чи ми усвідомлюємо, що робимо, коли торкаємось того, що є Божим? Це дуже серйозна річ для розгляду. Зверніть увагу, що Бог сказав Ісусу Навину: "Встань, освяти народ; освятіть себе на завтрашній день" (І.Н.0713). Це сталося після поразки Ізраїлю під Ай. Будучи провідником, Ісус Навин був відповідальний молитися за свій народ та його освячення.

Коли дається вказівка з Божого Слова і ми кажемо: "Боже, з Твоєї милості і благодаті я зроблю це", тоді Слово освячується нашою слухняністю, а Боже Слово шанується як Боже Слово.

Пастор Карл Генрі Стівенс

Print   Email